Fräsch morgondryck med smak av granatäpple,melon,tranbär

En fräsch morgondryck på granatäpple, melon och tranbärsvatten.
Blötlägg torkade tranbär kvällen innan.
Sätt melon och granatäppelkärnor i mixer och fyll på med vätskan
från tranbären till önskad konsistens. Sila bort kärnrester.
Gott,gott;)
/Marianne
Café egenvispat har stängt, laddar om med RawFood:)

Sorgligt men sant så har café egenvispat stängt efter en hektisk sommar.
Jag har bakat varje dag sedan den 19 juni då vi öppnade.....pust!
Varmt har det varit,kul,stressigt,en massa nytt att lära sig....typ kassan........
typ....blev 300 000 för en fanta i sommar.....men man lär sig ju;)
Hm....oj vad jag kommer att sakna att baka nu tills nästa sommar hahahaha.....
Mycket spännande och roliga människor som varit i farten och besökt oss.
Fikat , provsmakat alla mina påhitt i fikaväg.
Vill passa på att tacka alla Bredsels / Vidselsbor som varit så positiva till min caféstart
och en del har blivit mina stammisar.
TACK alla ni andra också som besökt egenvispat:)
Ovärderlig hjälp har jag haft från maken Conny, dotter Erika , Tommy,
syrran,Vickan, Suzanne och Kajsa.
Nu laddar jag om som sagt innan jag tar nästa kliv. Jag tar nu faktiskt en vecka bara till
att göra lite annat som jag inte hunnit med.
Ni kommer förståss att kunna beställa fika hos mig om ni vill men jag kommer
ut med info. här på bloggen när jag har mitt koncept klart.
Nu får ni haka på min RawFood vecka om ni vill. Hela veckan bjuder jag på recept:)
Tycker absolut att ni ska testa.

Detta är örtmarinerade champinjoner Marinad: finhackad persilja
finhackad scharlottenlök
olivolja
Avokado/banan/äppelröra med chili och svartpeppar: Mosa avokado, banan
riv i lite äpple
krydda med färsk el torkad chili
lite svartpeppar
Servera på blad av krispsallad, till har jag vattenmelon och vindruvor
/Marianne
Bakat för kalas:)

Morgonen startade med smörgåstårtsbakning inför kalas och en del vanliga
gräddtårtor också.
Ni har fortfarande chansen att ta en fika imorgon 11-19 men sen
lägger jag vispen på hyllan ett tag.
Sedan kan jag väl säga att det blir ont om fikabröd hos familjen Granlund
för nu har jag bakat hela sommaren, gjort slut på flera bakpulverburkar som annars
räcker ett bra tag, bakat minst 60 tryffelkakor och den har nog efterfrågats mest:)
Superkul har det varit!
Summerar mer imorgon;)
/Marianne

En ganska hektisk dag:)

En ganska hektisk dag då jag bakat på för fullt.
Imorgon lördag har jag öppet som vanligt 11-19
Nästa vecka ska jag bjuda er på en helmeny med RAW FOOD
frukost-lunch-middag här på bloggen (med recept förståss:)
Jag kommer att ordna en buffékväll här i huset där ni kan boka in er
och smaka god raw food mat men även vegetariskt.
Planen är att det blir i början på oktober. Återkommer med datum.
Vill du anmäla ditt intresse redan nu går det bra att maila mig.
/Marianne
Allt-i-ett-bröd

Ett allt-i-ett-bröd har jag bakat idag här i caféet.
Praktiskt att ha i frysen till frukosten, utflykten...........
Blev uppskattat av de som smakade:)
Receptet: 50 g jäst
5 dl mjölk
1/2 dl matyoghurt
2 ägg
150 g smör
salt.....liiite socker
3 dl grahamsmjöl
resten vetemjöl tills degen tar ihop och känns smidig.
Värm mjölk,yoghurt, smör fingervarmt och lös upp jästen.
blanda i ägg och mjöl.
Låt jäsa ca 40 min
Platta ut degen till kakor och sätt i skinka och ost. Nyp ihop degen
och forma till runda bollar. Låt jäsa ca 30 min
Pensla med ägg och strö på riven zuccini, flingsalt
Grädda 250 grader ca 10 min

Nu är det alltså sista veckan jag kör café. Tanken att ha öppet två helger i september
blir inte av då jag har så mycket nytt att sätta mig in i då det gäller
min andra del av verksamhet.
Nyfikna?......håll koll här så får ni all info;)
Passa på att komma in på en fika nu innan söndag:)
/Marianne
Dagens lunch.....Rawfood
Dagens lunch bestod av en smarrig rawfood drink:)
Hur du gör den: Ta frysta hallon och blåbär
linfrön och lite linfröolja
avokado,bladpersilja, en bit zuccini
lite pressad lime och kör allt i mixer
eller matberedare. Fyll på med kallt vatten till
önskad konsistens.
En riktig vitaminkick;)
/Marianne
Öppettider och annat...............

Idag har jag och dottern varit på en riktig mysdag i stan:)
Shoppat........lunchat........surrat.
När jag kom hem blev det ett välbehövligt kliv i gympadojorna och ut
på en rejäl runda med dogsen:)
Sedan har jag läst lite som ni ser och börjat planera för senare i höst då café egenvispat ägnar sig åt lite annat och
tanken är att ngt nytt ska ta vid.
Såhär ser mina öppettider ut :
tisdag 23/8 -29/8 öppet 11.00-19.00
Efter det stänger jag caféet men kommer att kunna erbjuda en massa annat.
Info. om det kommer upp här på bloggen. Håll utkik;)
/Marianne
Lördagsfika?:) Öppet idag 11-19 Söndag :abonnerat

Ta en lördagsfika på egenvispat.........smarrig blåbärstårta.

Choklaaaaaaaaaad


Liite höstbilder:)


Spets på tork........hm..... innan regnet:)
Imorgon söndag är egenvispat abonnerat, så fikasugna får återkomma på tisdag.
/Marianne
Nu finns dom..........

Nu finns de äntligen!:) Salta snackskex som många frågat efter.
Har bakat massor .

Hjortroncupcake............inte helt fel.

Eller kanske lite choklad?

Blommorna här ute har nästan blommat ut och det känns att det är
höst i luften. Lite vemodigt att sommaren snart är slut:(
Jag kör på som vanligt i alla fall augusti ut...sedan får vi se.
Håll er uppdaterade om vad som händer här på bloggen:)
/Marianne
Ett litet middagstips kanske?:)

Vad sägs om en rotsaksgratäng med nötstek och smörstekta kantareller
snabbt ångade i vitt vin.
Väääääääldigt gott kan jag säga;)
Egenvispat öppet imorgon som vanligt 11-19
/Marianne
En stor dag på Bredsels gamla gästgiveri

Ett ungt par besökte mig tidigare i sommar och hade en önskan om att
gifta sig här.
Det är en ära att ha fått vara en del i deras stora dag och att de bidragit
genom detta med en bit historia till hus och plats.
Jag tror inte att någon vigts här tidigare.
Vi är så glada och önskar brudparet ett långt och härligt liv tillsammans.
/Marianne
OBS! Jag har stängt idag söndag 15 och mån 16/8 men på
tisdag är jag tillbaka som vanligt med öppettider 11-19
Välkomna då:)
OBS!! Ändring av Öppettider i veckan
Den här veckan har jag öppet tisdag- torsdag 11.00- 19.00 som vanligt.
Däremot fredag 13,-lördag 14 och söndag15 är caféet abonnerat.
Vecka 33 är det öppet tisdag-lördag 11-19 men söndag stängt pga. bokning
Cheesecake
Glutenfri galette
Krämig....sliskig....kladdig.....chokladig...helt uuunderbar brownie
Det enda jag riktigt njuter av från mina bakverk. Man blir rätt trött annars på fika själv
när man bakar hela dagarna;)
Jasså... ville ni ha mer choklad!?:)
Ha en bra kväll!
/Marianne
Specialare:)

Denna specialare har tilltalat många idag och jag fick baka mera snabbt:)
Vit choklad och kanel ger piff till smörkrämen samt riktigt mörk choklad på.
Vill passa på att tacka alla trevliga gäster idag:)

Gott gott!

/Marianne
Gräddtårta med smörkolalikör:)

En riktigt god tårta får man om man sätter smörkolalikör i bottnarna.
Hallon gifter sig extra bra med den smaken, sen ska det ju vara mycket
grädde också:)
Här får ni receptet på en riktigt bra tårtbotten: 3 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
1 dl kokande vatten
2 tsk bakpulver
Vispa ägg och socker pösigt, häll i vattnet och sikta i mjöl och bakpulver
Grädda på 175 grader ca 30 min.
/Marianne
Uppdatering........hm.....lite dålig på det......bättring;)

Jag har haft fullt upp i caféet med bakning och allt annat som hör till.
Spånar lite på hur länge jag ska ha öppet nu i höst. Jag kommer att väva in en
annan verksamhet så småningom och jag ska berätta mer om det lite längre fram.
Kommer även att öppna en ny blogg och hemsida för den verksamheten.
Prinsesstårta har stått på menyn idag:)

/Marianne
KOLLA,KOLLA!! Hjortrontårta!

En maffig hjortrontårta! Svår att motstå.....en upplevelse för den
som älskar hjortron.
Tänker på dej kompis i Stockholm!!!!!hahahahaha..........

/Marianne
Busenkel och smarrig kaka:)

Enklare än så här kan det knappast bli:)
2 ägg
3 dl socker
3 dl mjöl
1 tsk kanel
1 tsk nejlikor
2 tsk bakpulver
75 g rapsolja/smör
1 1/2 dl mjölk
Sätt alla ingredienser i en bunke och rör om, häll i smord och bröad form
Grädda ca 35 min 175 grader
Toppingen på:
100 g philadelphiaost
100g vitchoklad....smält
4 dl florsocker
1 msk smör
1 tsk kanel
Rör ihop allt och bre över kakan

Finns att testa på caféet idag:)
/Marianne