Kanske risotto kan vara nåt i Påsk;)



En krämig citrondoftande risotto..........kan de va nåt?



Med smaker av en lagrad, mustig ost?



Fantastisk persilja?



Med ett fantastiskt vin?



Smörstekta champinjoner?

Ja, så ser det ut ikväll till middag hos oss;)


Scharlottenlök, arborioris som får rostas lite i olivolja, häll på vitt vin och sedan
hemkokt kycklingbuljong. När risotton kokat klart tillsätter du hackad persilja och
en fin parmesan. Till serverar jag en riktigt god kallpressad olivolja, smörstekta champinjoner
Två st .Tortillabröd med en stark tomatsås och ost mellan, som stekts knaprig. Skär i strimlor.
Ngr. citronklyftor att pressa över.


Ha nu en riktigt GLAD PÅSK!

/Marianne

Kokbokstips!:)



Jag lagar sällan  mat efter recept förutom konditoribakning där
måtten bör vara rätt exakta för ett lyckat resultat.
Däremot älskar jag att bläddra i och bli inspirerad av bilder från läckra kokböcker.
Jag har en hel del  kan jag tala om och jag kommer att ge er tips här om ngr. jag varmt rekommenderar:)

Här har jag valt ut följande:
al fresco av Louise Pickford. En av mina favoriter med en massa lätta fräscha

sommarrätter. Inget krångel och fantastiska bilder.

Paul grillar av Paul Svensson: Något att kolla i till sommarens alla grillkvällar.

Han gör saltbakad hjortstek med enbär. Denna har jag provat med älgstek och det gjorde ingen

besviken kan jag säga. Massor med bra grilltips, marinader, röror och såser

Vin och fest av Håkan Larsson: Finmiddagar sammansatta av Sveriges stjärnkockar ex. Fredrik Eriksson.
förrätter,middagar,desserter och vin/snaps/avec tips . Ska du bjuda fint har du mycket inspiration här:)

Fredagsgourmet från Allt om Mat: en sammanställning med recept från tidningen Allt om Mat.

Enkla inspirerande rätter. Förrätter, huvudrätt, dessert, vin och annan dryck till maten.

 

Ja det var allt från mig:) Nu väntar krattning av gården och annat pyssel.

Solen ser ju ut att göra sitt återtåg så det är bara att njuta;)

/Marianne


Back again;) Älghamburgare med nyttigheter



Har ni redan plockat fram utegrillen så är detta helt kanon:) Om inte
så går det bra med grillpanna:)



Färsk majs, vitkål, äpplen,purjolök och persilja får lite olivolja och flingsalt på sej
och sedan ca 25 min  på 250 graders värme.
Färsk majs är så fantastiskt gott!

 Älgköttfärs med lite soya och viltkryddor.......absolut
inget mer! Låt smakerna komma fram av köttet.....inget ströbröd och ägg här!

 Dressingen är turkisk yoghurt och passerade tomater
salt och peppar. Enkelt och gott.



Grilla tomaterna



Istället för bröd har jag salladsblad, bröd känns bara överflödigt här:)

Hoppas ni provar detta nu;)

Ha en riktigt bra helg alla:)

/Marianne

Söndagsfrukost:D

Söndagar kan man unna sig en riktigt lyxig frukost/brunch eller hur;)

Sova länge ,brygga riktigt starkt kaffe, äta kunglig frukost och bläddra i nån

inspirerande tidning och planera en massa projekt:)

Så gör jag ibland på söndagarna i alla fall:) Så jag tycker att ni också ska unna er det

här delar jag med mig av ett supergott pannkaksrecept:

 300 g vetemjöl special
                                 1 tsk salt
                                 1 msk socker
                                 2 tsk bakpulver
                                 2 vispade ägg
                                 4 dl mjölk
                                 2 msk rapsolja
                                 100 g smält smör
Vispa ihop allt så det blir en slät ganska tjock smet. Stek med lite smör.
Grädda ca 3 min på varje sida.

Servera med bär, chokladsås, glass, banan, lönnsirap, hjortronsylt eller varför inte
knaperstekt bacon:)



Efter en sån här frukost står man sig ett bra tag:) och ja.....det är en riktig
kaloribomb hahaha....
Jag har precis som barnen med förtjusning tagit fram min cykel och idag blev det en runda
på två mil. Det var kallt och blåsigt men härligt ändå.

Hoppas på riktigt vårväder nu när jag åker till Stockholm imorron.
Vinterjacka blir det i alla fall inte.

Ha en skön söndag:)

/Marianne


Majonäs med sting!



En riktigt, riktigt god majonäs att doppa,dippa i :)
Passar utmärkt till de ugnsrostade grönsakerna som jag presenterar på
www.egenvispatgoesgreen.blogg.se

Ni glömmer väl inte att kolla den sidan?
Jo..........nu har jag ju varit liiiiiiite lat på att uppdatera;)
Men det ligger en massa smarriga vegorecept där:)
 
Så till Majonäsen:

Det här är en Chili/lime/persiljemajonäs

1 torkad chili

2 äggulor

3 dl olivolja eller rapsolja

saften av 1 lime

salt

Blötlägg den torkade chilin en 1/2 timme. Dela och skrapa ur kärnorna

kör i mixer.Tillsätt sen äggulor och kör mixern medan du häller i olja i en fin stråle.

När majonäsen tagit ihop och blivit krämig saltar du efter smak.

Easy!;)

Vill ni se en liten trött Milla efter prommis ? 


Ha en bra kväll!
/Marianne


RSS 2.0
Matbloggstoppen