Vår...............sommar.....suck!



Längtar ni precis som jag till detta?



Eller detta? :)
Ni får ursäkta uppdateringen. Åker till Stockholm ett par dagar nu för
utbildning, ska bli spännande:)

/Marianne


Bakdag.........................



Då frysen gapade eländigt tom på något gott till vänner på besök , så
fyllde jag på med lite av varje.
Här enkla hallonmuffins. Gör toppingen när jag ska servera dom , den
blir nämligen inte bra att frysa.


Formar och bakplåt kommer från Ikea.



En brownie med kokostopping. Hiskeligt god och mäktig med.......8 ägg
i smeten och ett helt pkt smör.......................hm..................................



Smakade bra? Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..........;)



Dinkelfrallor i olika former. Gudomliga att rosta.



Här kommer receptet: 50 g jäst
                               5 dl ljummet vatten
                               1 dl rapsolja
                               1 msk vit brödsirap
                               1 msk honung
                               en rejäl nypa salt
                            siktat dinkelmjöl tills degen tar ihop.
låt jäsa i ca 50 min. Baka ut till långfralla eller små port. bröd
Låt jäsa ytterligare 30 min och baka av i 25 min 200 grader

/Marianne

Små enkla smala rätter:)



Nudelsoppa med äggnudlar, räkor, spenat,purjolök, olivrostat bröd
Själva soppan är smaksatt med lantbuljong, stjärnanis och chiliflakes

Enkelt och lätt, nyttig snabbmat
Jag åt förståss utan räkor eftersom jag är fisk o skaldjursallargiker.



Min råsaftcentifug går varm här hemma.
Granatäpple är en favoritingrediens.



Enkel simpel sallad med kyckling och bulgur. Har gjort en citrondressing
till.....enkel: 3 delar olja 1 del citron salt,peppar


/M

Raw dadelchokladkaka



Här ett recept på en supergod raw dadelchoklad
ljumma försiktigt upp raw kokosolja och blanda i
hackade dadlar,lite flingsalt, rawkakao, kakaonibs, agavesirap eller honung
nötter om du vill.
Sätt i chokladformar eller bara i botten på en vanlig form.
Jag har chokladformar av plexiglas finns hos mumsigt.se

/Marianne

Rawfood Rawfood Rawfood;)



Idag har det lagats Rawfood i vita villan i Bredsel. Jag och min kumpan
Caroline har lagat ,pratat, skrattat och lyssnat på 30-tals musik OCH ätit förståss:)



Avokado, majs, spenat, oliver, granatäpple,norialger, sesamsås
purjolök, rödlök, tamarisoya

SUPERGOTT!

Som om det inte vore nog så gjorde vi även dessert!!Kolla bara..............



Melon fylld med honungs/vattenmelon , rawchoklad, hallon, björnbär
blåbär,granatäpple, honungssås med pepparmynta, torkad kokos

GOTT!



Imorgon mina vänner är det min första utbildningsdag till instruktör
i mindfulness. Mitt intresse för vad den skadliga stressen gör med människor och vad
jag kan hjälpa dessa människor med, gör att jag vill förkovra mig inom många
olika delar av stresshantering.
Blir spännande:)

/Marianne


v.2: Rödbetskaka



Jag förstår att ni undrar över avsaknaden av dessa hälsosamma recept:)
Nåja det rasslar in några på rad ska ni se. Jag har haft mycket omkring mig samt
en kamera på villovägar men nu så!
Igår gjorde jag en jättegod kyckling med kokosmjölk och den hade varit bra att
ha med här.
I alla fall så bjuder jag här på lite nyttigare fika . Morotskaka har nog alla
gjort eller smakat. Här har jag ändrat om receptet och tagit rödbetor istället
för morötter, tillsatt hälften grahamsmjöl/vetemjöl, smaksatt med kanel och muskot
Ersatt strösocker med råsocker och honung.
Toppingen har jag dragit ner på florsockret till 1 dl till en ask cremecheese och
smaksatt med saffran och kanel.

Den blev supergod och saftig.......en riktig njutning:)



/Marianne

V. 2: Tranbärsbröd till frukosten , soppan eller...istället för bulle;)



Jag hittade ett recept på ett mjölkpaket som jag förståss gjort om lite.

1 dl torkade tranbär
1/2 dl torkade aprikoser
1 dl solrosfrön
Detta tillsammans med 1 1/2 dl ljummet vatten ca 20 min.

Rör ut 25 g jäst med 3dl mellanmjölk
Blanda ihop med tranbärsröran

Tillsätt lite salt  sedan hälften ljust siktat dinkelmjöl
hälften grahamsmjöl och 1 dl havregryn.
( skriver inga mått här, men degen ska inte vara så hård
Kanske ca 8-10 dl sammanlagt)

Låt jäsa i 30 min. Forma bullar och jäs 30 min till.
Grädda i 225 grader ca 12-15 min
Blir ca 10st.


Ett litet TV-tips jag måste ge alla matintresserade är ju
MasterChef USA med Gordon Ramsay som går nu på 3:an.
Jag sitter klistrad:)

Jag vill bara passa på att säga att ni får jättegärna skriva nån kommentar.
Ser att ni är många som läser min blogg och det är alltid kul att få lite feedback.
Jag kommer under våren att utbilda mig till Rawfoodcoach/chef och fortsätter mitt
pendlande till Stockholm. Vill ni ha mer recept med Rawfood eller vego....skriv
gärna och berätta eller maila.

/Marianne




V.2: Goda vårrullar med rispapper



Dagens middag fick bli rispapperrullar med en fyllning av
kyckling, vårlök, vitkål, sockerärtor, rödlök och chili



Sockerärtorna och rödlöken har jag inte stekt med det övriga för att få
lite extra crunch:)
(Hade jag inte varit skaldjursallergiker hade jag nog fyllt dessa med räkor)

Till kan man servera en sötsur sås eller soya att doppa i.

Rispapper finns i asiatiska mataffärer.


Detta måste ni prova:)
/M

 


V.2 : Vegetariska dinkelcrepes



Vegetariska  dinkelcrepes med sparris och en massa annat gott:)

Till fyllningen har jag stekt zuccini, färsk sparris, rödlök
och en massa spenatblad. Salt och svartpeppar och ca 2 msk lätt
yoghurt.

Pannkakorna har jag gjort med dinkelmjöl istället för vanligt vetemjöl.
Fyllt dom med grönsakerna och satt en mager riven ost mellan.
In i ugnen ngr. minuter................KLART!

 Inte dumt alls:)



Mina trogna prommiskompisar;)


/Marianne

 


Hälsorecept v1: Grönsakslåda i buljong/vitt vin m. smak av dragon



En god vegetarisk rätt eller till citronglaserad kyckling.
Skiva morötter, potatis, purjolök och palsternacka och sätt i
en ugnsfast form. Häll över lite vitt vin och buljong (lantbuljong)
så att det precis täcker grönsakerna. Krydda med färsk eller torkad dragon.

Tar ca 40 min i ugn 225 grader

Jag serverar tillsammans med en citronglaserad kyckling, majskorn och en

chilisås på lätt yoghurt. Gott efter en heldag ute;)

/Marianne


En liten parentes bara...........................



Hm.........................en liten parentes bara;) Detta är vad jag bjöd maken
på till frukost såhär första dagen på ett nytt år (som man ju kan börja med
att vara extra snäll haha...)

En toast med grillad lammytterfilé, fetaostcreme
Till detta en god kopp grönt te.

Åter till ordningen senare då det blir nya hälsoinlägg:)



Jodå! det blev uppskattat;)

/Marianne

RSS 2.0
Matbloggstoppen