Kokboksläsning och sallad:)



Nektariner, vattenmelon,vindruvor,parmaskinka,basilika, persilja,pumpakärnor
En lagrad balsamico ringlad över alltihopa:) MUMS!



Gott!



Grannarnas ståtliga hästar:)

/Marianne

Krispig kyckling



Krispig och god kyckling får man om man blandar lite mortlat råsocker i kryddorna.
Blir lite karamelliserat utan att smaka sött.



Här serverar jag kycklingen med sockerärtor, fetaost och oliver.
Lite persilja på toppen. Gott till är fikonbalsamico eller bara en fyllig olivolja:)



Somliga finner sig väl tillrätta då det regnar ute:)

/Marianne

Lätt Lunch mmmmmmmmmmmums:) Grönsakspaj



Jättegod och superenkel lunchpaj.

Pajskal:  150 g smör
                1,5 dl oskalade sesamfrön
                3 dl vetemjöl, eller dinkel
              3 msk kallt vatten
Arbeta snabbt ihop till en deg, tryck ut i en pajform med löstagbar kant
Nagga den och förgrädda ca 10 min i 225 grader





Sätt i en påse Findus Greek warm sallad i det förgräddade skalet + 2,5 dl grädde, 3 ägg
ca 3 dl ost av valfri sort( själv använder jag smakrik Västerbottensost)
Vispa ihop grädde, ost ägg och häll över grönsakerna.
Lite extra ost på toppen.



Typ så här:)

Grädda i ca 20 min 225 grader.
God som den är vegetarisk eller ha den som tillbehör när du grillar.

/Marianne

Underbar Sommartårta:)



En riktig sommartårta som inte går av för hackor:)
Kolla, kolla!



En riktig njutning med punch och färsk frukt, vit choklad, maräng, mandel
Fluffig sockerkaka......Jodå ni ska få receptet , men först en bild till:



After eight på toppen.

Receptet: Gör först en sockerkaksbotten enligt följande
3 ägg
3 dl socker

Vispas pösigt, häll sedan i 1 dl kokande vatten

3 dl specialvetemjöl
2 tsk bakpulver

Sikta i mjöl och bakp. i smeten. Rör snabbt ihop och grädda i smord
och bröad form ca 30 min på 175 grader.

Fyllning:  finhackade nektariner
              vindruvor
              banan
            hackad vit choklad, finhackad mandel , ca 4 msk punch
             2 msk ljus sirap
Blanda detta och låt stå och dra en stund.

Jag har använt färdiga marängbottnar, och varvat med sockerkakan, fyllning, grädde.
Dela after eight och sätt på toppen.





Hoppas ni provar denna nu:)

Ha en bra dag!

/Marianne

Har inte glömt;)



Idag får vi hoppas att solen tittar fram, men det ser liiiite regntungt ut faktiskt.
Ser att ni är många läsare även fast uppdateringen varit sådäääär minst sagt:)

Ska bjuda er på lite lätta sommarrätter här framöver, fjärran från grill os:)
Lite goda desserter, lite rawfood osv......

Jag är ju ingen vän av tradition , så på mitt Midsommarbord finns nog lite annat
än sill och potatis.

Så mina vänner, jag återkommer med inspirerande bilder och nya recept.
Batteriet är laddat till kameran så nu hoppas jag att ni hänger med:)


Ha en riktigt trevlig Midsommar!

/Marianne Bertilsdotter

  


RSS 2.0
Matbloggstoppen