Äntligen delmål 1 KLART!:)



Delmål i hamn!:) Nu pratar jag inte om maten på bilden ,utan att jag nu är klar
Stress och Friskvårdsterapeut, Mindfulnessinstruktör.
Pendlandet till Stockholm är över för denna gång vilket samtidigt känns lite trist.
Annat är så klart på gång så håll utkik så får ni veta mer;)


Maten på bilden då!?


Det är en köttgryta med strimlad lövbiff, lök och champinjoner men det är väl främst det
smördegsinbakade riset med fetaost och persilja som jag tycker att ni ska prova.



Koka Jasminris och låt det svalna. Ta en färdigkavlad smördeg och lägg på
ett bakplåtspapper. Smula rikligt med fetaost och persilja, svartpeppar, lägg på riset på ena sidan och
vik sen över smördegen och vecka ihop kanterna. Strö lite chilipulver ovanpå
och grädda sedan i 225 grader ca 20 minuter.



Servera med ex. ananas och vattenmelon, lite svartpeppar.


Det var allt för denna gång:)

/Marianne

Kolla in nya recept på egenvispat goes green:)

Nu finns det smarriga Raw Food recept på: www.egenvispatgoesgreen.blogg.se

Klicka bara på länken så är ni där.



YOGA-sallad är ett av recepten:)

/Marianne

TJOHOOOO! Solen skiner och här kommer tips på ett supergott tilltugg:)

Rawfoodkex från Reneé Voltaire med smak av tamarisoya, på dessa

en avokadoröra med citron, svartpeppar och ramslök som smaksättning.

Mellis, tilltugg till en drink eller förrätt.......supergott:)





Ha en bra dag;)

/Marianne


Härlig busenkel dessert + fler kokbokstips:)



Busenkel dessert som smakar underbart:)
Smördeg på rulle är praktiskt och lätt att göra nåt gott av , både
maträtter och dessert.
Här har jag bara lagt ut smördegen på en bakplåt och strött över hackad mandel
pinjenötter och rörsocker. Bakat av till den är gyllenbrun och sockret smält.
Skär i flarn och servera med bär och frukt samt vispad grädde blandat med vaniljkesella
och ringla sedan lite lönnsirap över:P



Några kokbokstips !

Min stora feta grekiska kokbok ,Alexandra Pascalidou
En bok där Alexandra delger mycket om sin egen historia , samt en massa goda recept.
En bok man stannar upp vid ett bra tag för alla vackra bilder och intressant läsning.
Mitt favoritrecept här är Kycklingbiff med grillade grönsaker

Soppor,bröd & röror,Lisa Eisenman Frisk och Monica Eisenman
Soppor av alla de slag , en inspirerande bok med superbra bröd och kexrecept
som provat många av. Majssoppa med sweet chili är bara helt super god:)

Karin Franssons sju årstider, Karin Fransson
Karin Franssons bok är inspirerande och när jag lagade rätter från denna upptäckte jag ramslök
för första gången och använder den nu flitigt i mycket av min matlagning.
Rätterna kräver lite arbete och känns lyxiga.
Tryffelfärserade små kroppkakor med varm kryddpeppargrädde och torkade lingon är kanske inget man svänger ihop sådär bara till middag:)


Det var allt från mig:)
/Marianne

RSS 2.0
Matbloggstoppen