Zuccinirullar med blomkålsris och en massa annat gott:)



Dagens middag består av smarriga zuccinirullar med blomkålsris, tomat, sockerärtor
och en nektarin/mandel salsa.
Till det serverar jag melon & tomatsallad och shoymarinerade champinjoner.

Zuccinirullar: mixa mandel och blomkål.....blanda i lite olivolja och örtkryddor
                   smaka av med salt och peppar
Hyvla zuccinin med osthyvel till långa remsor, lägg på en klick ris och strimlade
sockerärtor samt en tomatskiva. Rulla ihop.

Nektarin/mandelsalsa: kör nektarin och mandel i matberedare. droppa i olivolja tills
                                den tar ihop. Lite salt efter smak.

Champinjonerna marinerar du bara med liiiite shoy.



Hoppas ni testar detta nu:)

/Marianne

Raw glasstårta med avokadoblåbärsglass & Yogaoutfit;)



Mumsfilibabba!! Raw glasstårta med en krämig mild blåbärs/avokadoglass.



 Botten har jag gjort av mandel, tranbär, gojibär
och ngr. dadlar. Kör i mixer till en smuldeg som tar ihop.
Platta ut den i en liten form med löstagbar kant.
 Glassen : 1 avokado
                                               3 dl blåbär
                                               1 tsk agavesirap
Kör i matberedare till en slät krämig glass. Bred ut på botten och garnera
med lite gojibär.

Det här är ju en matblogg men jag måste ändå visa er min nya yogaoutfit.
Yogabyxor med en liten kjol och en helt underbar tröja i fleece att ha efter yogan:)
Finns på www.myspirit.se

   

Sagt om Yoga: -Yoga handlar inte om prestation utan om självinsikt
                                                  ................................så sant!


Ha en bra dag:)

/Marianne


Kokossocker



Istället för vanligt socker använder jag gärna kokossocker. Det utvinns från
kokospalmens blommor och innehåller faktiskt en hel del nyttigheter som
B-vitaminer, magnesium och järn samt  antioxidanter.

Det har en mild smak av kola och passar jättebra i desserter.

Prova!:)

/Marianne

Snacks till TV-soffan



Äta framför tv:n ska man ju inte göra, men faller man ändå för frestelsen så kan
man knapra på goda rödbets/palsternackschips med lite flingsalt på.
Luras inte av de som finns i affären för de innehåller rätt mkt fett ändå.
Du gör dom enkelt själv! och framförallt....du vet hur dom är gjorda!

Skiva palsternacka och rödbetor tunt och bre ut på bakplåtspapper.
Köp sånt bubbligt bakpapper som släpper igenom luft under annars är risken
att de torkar fast i pappret.
Kör på lägsta värmen om du har vanlig ugn, ca 45 grader, tills de känns torra och knapriga.
Med speciell torkugn kan man ha lägre temp och lägre tid.

Vill man lyxa till det kan man droppa lite olivolja över chipsen.

/Marianne

Raw Cacao Nibs



Raw cacao nibs är något av en favorit:) Jag använder det i mina energibollar
eller i bananchokladglass......................mums!:)
Det är helt enkelt bitar av råa kakaobönor, inte upphettade och utan tillsatser.
NATURLIGT!!!!!
Finns i välsorterade hälsokostbutiker, nätbutiker som säljer Rawfood.

Det är skillnad på choklad och choklad!

/Marianne

Kickstart-smoothie



En riktig kickstart på morron med denna smoothie.
1 banan
2 dl blåbär
1 tsk camu camu
2 dadlar
mixa med ngr. dl mandelmjölk till den konsistens du vill ha.

Istället för mandelmjölk blir det gott att använda havre eller rismjölk.

Ha en bra dag!:)
/Marianne

Mer energibollar och Raw chokladdryck:P



Torkat bovete blir mums till energibollar:) Krispigt och gott!



Idag var det tjocktröja på till prommisen även om solen var framme.
Man är så glad bara det inte regnar!
Satt ute sen en stund på verandan och njöt av god chokladdryck som ni
ska få receptet på här:

1 banan
3 dadlar
 havremjölk /mandelmjölk beroende på hur du vill ha konsistensen
1 msk raw cacao
1/2 tsk vaniljpulver

Kör i mixer och smaka av.


Mandelmjölk gör du helt enkelt genom att mixa vatten med mandel.
Sila av i kaffefilter. Det som blir kvar, mandelresterna är toppen att använda
till mandelmassa, i godis eller bakverk.



En påse Bovetebollar åker iväg i paket till en kompis , hoppas du blir pigg
och alert av dessa:)

/Marianne

Oumbärliga i min morgonsmoothie



Frukost består oftast av smoothie. Enkelt, gott och nyttigt:)
Dessa superfoods är mer regel än undantag.

Raw cacao, camu camu och spirulina

Med dessa i din frukost och du blir piggelin hela dagen:)

/Marianne

Ät glass med gott samvete......varje dag:)



Den här glassen mina vänner kan ni äta varje dag med gott samvete:)
Den är enkel att göra, innehåller inget socker eller andra konstigheter.
100% naturlig:)

Hallonglassen:
1 fryst banan
200 g hallon
1/2 tsk vaniljpulver

Chokladglassen:
1 fryst banan
3 dadlar
1 msk raw cacao

Kör bara allt i matberedare till en krämig glass och njut!
Dessa recept räcker till 2 pers.

I chokladglassen blir det även gott att blanda i lite cacao nibs.

/Marianne

Majs och spenatbiffar , energibollar



Majs och spenatbiffar.............mums!
Detta recept blir till 2 pers.
1 dl blötlagd mandel  ( låt den ligga i blöt minst 10 tim)
1 dl pinjenötter
Majs från en 1 majskolv eller 1 liten burk majskorn
1/2 påse babyspenat
1/2 avokado
ca 2 cm purjolök
färsk persilja ca 1/2 kruka
1 tsk torkad ramslök
salt och svartpeppar efter smak
lite pressad citron.

Mixa i matberedare



Forma till biffar och lägg tomatskivor mellan. Servera med hackad rödlök
och pinjenötter, salt och ngr. varv med pepparkvarnen



Riktiga powerbollar som ger extra energi när det behövs lite extra:)

I dessa har jag mandel, tranbär, gojibär, pumpafrön, dadlar, raw cacaonibs
sesamfrön.
Mixa allt till en massa och rulla till bollar.
OBS! Gör många för de har en strykande åtgång;)

 Tänk att det äntligen blev lite sol!:) Jag tror varenda
gräsklippare var framme runt kvarteret igår:)
Molly som avskyr regn passade på att njuta av solen!

/Marianne

Istället för krutonger på salladen............



För att få lite extra crunch på salladen bryter jag bitar av rawfood kex
och strör över min sallad. Receptet på kexen hittar du om du söker under Rawfood.
Blanda gärna i lite ramslök och persilja i kexen:)



 Slutligen ringla en god olivolja över:)

/Marianne

Raw hallonglass



Den här glassen måste ni bara prova! Den är såååååååå god!:)
Ni som ännu är lite skeptiska mot Rawfood....prova desserterna:)

Till 2 portioner:

1 avokado
225 g hallon
5 dadlar
1 tsk agavesirap
1tsk vaniljpulver

Kör avokado och dadlar i matberedare till en jämn och mjuk
konsistens. Blanda sedan i övr. ingredienser och kör till en slät massa.
Servera direkt!



Underbart gott! Toppa gärna med lite bär och finhackad citronmeliss.


 /Marianne

Energikick lunch:)



En god lunch som ger extra energi:)
Mosa en avokado och pressa i rejält med citron. Finhacka rödlök, chili
och blanda i moset. Avsluta med ngr. varv svartpeppar, salt.

Servera på en bädd av isbergssallad, spenat , majskorn och plommontomat.
Ringla olivolja och lite shoy över.



Med detta är man laddad för ett Yogapass;)

/Marianne

Raw- choklad dessert



Choklad är gott och nyttigt faktiskt . Visste ni att choklad innehåller små
mängder av humörhöjande fenyletylamin som är en byggsten i dopamin, även
halten av antioxidanter är hög. Bra va!;)

Här har jag gjort en dessert av Raw-cacao. Vanlig kakao som vi köper vanligtvis
är rostad och alltså upphettad, det är även därför den får sin mörka färg.
Här ser ni skillnaden mellan raw- och den som är rostad:



Raw- kakao                                                      rostad kakao




Receptet på min supergoda dessert:

Mängden bestämmer du själv och smaka dig gärna fram:)

Mixa mandel torrt till smulor, tillsätt sedan vatten och ngr. dadlar
Raw- kakao efter smak, lite agavesirap

Mixa detta på hög hastighet och tillsätt vatten så du får en krämig röra.

Vill du ha det mer som en chokladmousse , blötlägg då mandeln
över natten och när du mixat i matberedare tar du sen elvisp och slår in
luft så att det blir en mousse.

Prova gärna med hälften mandel / cashewnötter

Gott, gott!!!!!

Nu blir det en massa Rawfood här på bloggen så håll utkik:)

/Marianne

Hemma igen



Hemma igen efter en vecka av jobb och en massa annat förstås:)
Portugal är ett fantastiskt land med otroligt vacker miljö, mycket sevärt
trevliga människor och ...........livlig trafik:)
Jo, portugiserna kör snabbt och här finns verkligen bilar överallt.
Att se flera bilar parkerade i en rondell är rätt vanligt, eller i bredd på gatorna.



Fina stränder finns överallt





Bred strandpromenad i närheten av staden Porto. Vill man inte gå i sanden
kan man ta en prommis eller joggingtur runt hela strandremsan. Här var materialet
sviktande som på en tennisbana.



En liiiiiten vy av storstaden Porto. Här var vi väldigt koncentrerade på bilkörningen:)



Sugna att gå på Spa? Dessa badkar härstammar faktiskt från ett sådant
men om dom badade så här på rad vet jag inte:)



Konditorier finns i varje hörn och det mesta smakar gudomligt. Man slinker
in och tar en espresso och en kaka, bakelse stående vid disken och surrar en stund.



Goda viner!

Nu är det bara att packa upp resväskan och ta fram varma kläder för här hemma var det kallt.
Men i oktober bär det av till Portugal och jobb.
Är du sugen på att åka med? Veta mer om Portugal och de platser vi besökt?
Ja, då ska du klicka vidare till www.wasac.se  där det inom kort kommer att
finnas bilder och info.

Gillar ni precis som mig, Mindfulness och Yoga ska ni absolut åka till
Bombarral ( som ligger nära Obidos som jag visat bilder av här tidigare)
Där finns Eden Garden , ta en titt på filmen på deras hemsida och njut:)
www.buddhaeden.com




/Marianne

Mat på löpande band...............................



Ikväll har vi varit på Asiatisk restaurang. Maten åkte förbi på rullband
och det var bara att plocka det man var sugen på.

  

  

  





Många tallrikar blev det. Supergott! Verkligen!

 /Marianne

www.wasac.se

RSS 2.0
Matbloggstoppen