Camu Camu


Camu camu från Renée Voltaire


Camu Camu är ett superfood, ett bär från en buske som växer i Amazonas regnskogar.
Det har ex. 30 ggr så högt C-vitamininnehåll  som en apelsin.
Ta en tsk i din morgonsmoothie och håll snuvan borta;)

Smaken är lite syrlig men är jättegod att kombinera med gojibär, havtorn eller chokladdrinkar/smoothies.
Reneé Voltaire har ett sortiment som är tillgängligt i välsorterade mataffärer, annars
finns en hel del superfoods och Rawfood på nätet.


Min matfilosofi:

Jag har till stor del själv gått över till Rawfood och vegetarisk kost.
Först var det av nyfikenhet och mitt stora matintresse som jag började mixa, blötlägga, grodda , laga och äta mig igenom recept från kokböcker på engelska osv. om alternativ kost, Rawfood och vegetarisk matlagning.

Jag upptäckte att jag fick mer ork och energi genom att byta ut ett par dagar i veckan mot denna kost.
Blev mätt på ett lättsamt sätt och en mage som krånglat blev helt i sin ordning:)

Jag äter fortfarande kött ibland men vid de tillfällen jag gör det så föredrar jag viltkött ex. älg.
Fikar gör jag också men med måtta, allt handlar om att hitta en balans i det hela:)



Näringslära och Hälsopedagogik är ämnen jag tränger djupare in i , i min utbildning
och jag kommer från januari att kunna erbjuda kostcoachning med individuellt sammansatt kostprogram.
Är du redan nu intresserad ? Tveka inte att kontakta mig.
Vill du gå ner i vikt?
Hitta ny energi och ork?
Förstå varför du äter? ( tro mig , man kan äta av många orsaker)

Klicka på min bild och du hittar info. om mail

Vill även slå ett slag för denna fantastiska butik/näthandel!

Som inbiten kaffedrickare är jag omvänd:) Kaffe är svårt att sluta med om man som jag själv varit

hopplös 8-10 kkp om dagen drickare. Här är upplevelsen nåt helt annat ,jag lovar:)



Kan bara råda er att prova!


/Marianne







Stockholm nästa..........................



Nu får ni ha en bra vecka alla:) Själv åker jag till Stockholm ett par dagar
på spännande föreläsningar. Återkommer med bilder och annat till helgen.

/Marianne

Rawfood buffé lördag 4/12 Missa inte det!



Har ni inte provat Rawfood förut eller är nyfikna och vill få en ny smakupplevelse?
Missa då inte chansen när jag återigen har en buffékväll.
Eftersom denna blir i december bjuds det även på lite Julinspirerad mat och dessert.

Rena ekologiska råvaror tillredda med omsorg och varsamt smaksatta.



Rödbetscarpaccio med pinjenötskräm



Rawfood tryffel
  

 



Morotstårta



Jag har genom cafeét i sommar träffat en tjej som är lika förtjust i
Rawfood som mig:) Hon heter Caroline Lundberg och hon kommer att provlaga
och smaka, ta fram recept tillsammans med mig . Ska bli jättekul!

Detta är alltså vad vi lagat och provsmakat idag. Bilden på morotskakan
är tagen på övre verandan till café egenvispat . Förbipasserande bilister
undrade nog vad vi hade för oss när vi fixade med tårtspadar och lyfte denna
kaka fram och tillbaka för att få bra ljus hahahaha.......................

Boka snabbt nu ;) Via mail eller  tel:0929-31122

/Marianne



Snabbmat för frysen .....om den inte hinner ta slut;)



En alldeles sagoligt god pizza med en kompromiss av hälften
vegetarisk och hälften med mört älgkött och parmaskinka.
Hemmagjord beasås , men istället för att göra den med dragon har jag använt enbär och timjan.
Massor med bladspenat  och inte att glömma.........grunden till alla goda
pizzor nämligen en tomatsås gjord med omsorg:)
Toppad med en blandning av mozarella och min favoritost: Västerbottensost!

hm.....synd för er att jag inte driver pizzeria:)





Ha en bra kväll, imorgon bjuder jag på Rawfood......missa inte det!

/Marianne

Här igen:)

Uppdateringen har varit lite dålig minst sagt.....men det har varit en del att fixa med

den här veckan som varit. Igår hade jag en beställningsmiddag och här får ni en bild på

förrätten som jag precis lagt sista touchen på innan min fantastiskt duktiga serveringspersonal

(som gjorde ett superjobb;) ska bära ut den till gästerna.

Det är en skaldjursentré med gravad lax. Örtdressing med ramslök som ger en fantastisk smak.
Faktiskt en ny favoritkrydda i mitt kök.




Till välkomstdrinken hade jag gjort  salta Oliv/ramslökskex



Spröda grissini är gott och dekorativt

Huvudrätten bestod av fläskfilé med parmaströssel toppad med en örtröra,

potatispurékuvert med VB-ost och en dragonvitvinssås. En olivsnitt till detta

Desserten var gräddtårta smaksatt med blåbär och hallon som fått dra i en smörkolalikör.

Då batteriet i kameran tog slut får ni bara drömma om bilderna av detta hahaha.........

I mån av tid tar jag alltså emot beställningsmiddagar. Intresserade?
Ring tel 0929-31122 för info.

Ha en bra söndag:)
/Marianne


Krämbullar



Igår gjorde jag krämbullar.Goda och mäktiga precis som en krämbulle ska vara:)
Här får ni mitt recept som är enkelt och okomplicerat då jag använder färdig marsán.
Degen: 50 g jäst
            5 dl mjölk
          150 g smör
            2 ägg
           1 dl strösocker
         en nypa salt
         specialvetemjöl tills degen blir smidig

Jobba ihop som en vanlig vetedeg och låt  jäsa 30 min.
Forma runda bullar och låt jäsa ytterligare 30 min.
Grädda sedan i 225 grader ca 8-10 min.

Gör marsánkrämen som det står på förp. men blanda i 1 tsk vaniljpulver
för att höja vaniljsmaken.
Vänd bullarna med den plattare sidan uppåt och stick ner en smal sprits.
Spritsa i kräm tills bullen liksom vidgar sig:)
Försegla sedan med florsockerglasyr.

Lätt som en plätt!;)

/Marianne

Bilder från Rawfoodbuffé



Igår gick alltså min första test av att anordna Rawfood buffé av stapeln.
Jätteskoj och spännande:)
Denna chokladkräm med björnbär var en av desserterna. Den är gjord på
avokado och sötpotatis..........oväntat eller hur?
Här får ni ett litet axplock av rätter som finns på min buffé.



Paprika fylld med en persiljeröra.



Rödbetsbiff


Nästan som laxpaté.....men förståss utan lax;)

Marinerad blomkål och broccoli.


Rawfoodkex


Raw cheesecake med hallontopping

Dessertbord

    

Jag kommer att  ha ytterligare två tillfällen att boka in sig på Rawfood

innan Jul så missa inte det nu. Jag återkommer med datum.

Vill tacka alla mina gäster som gjorde det hela till en riktigt trevlig kväll.
Hoppas nu att ni lagar mycket rawfood när ni får hem era recepthäften:)

/Marianne


Åter på söndag med bilder i massor............



Har tittat igenom mitt bildarkiv och denna bild .........hm ...trots
att det är en fluga , är en av mina favoriter.
Jag ska nu förbereda min rawfoodbuffé och ni vet.....15 timmar i ugnen
dags att börja;)
För er som inte kan komma och smaka alla läckerheter så får ni väl njuta
av bilderna som kommer upp på söndag:)

/Marianne

Jaha......måndag.......en ny dag:)



Superbra påhitt!:) Bär i lösvikt, har köpt hem goda björnbär till frukosten
som för det mesta består av smoothie.
Sedan bar det till att damma av och packa denna efter sommaruppehåll:

 Det gäller ju bara att komma igång eller hur;)

 Musikintresse ja! Är det inga 40+ are som vill
starta band? Skulle behöva utöka min repertoar lite....hahahahaha
Ska även flytta detta till en mer ljudisolerad miljö:)

Middag blir rawfood smaksatt med lite extra stuns : Sweet Sesam
en jättegod sås från Renée Voltaire.



Nu är det plugg och intressant läsning om kommunikation som gäller:)

Ha det gott:)
/Marianne


Sköna Söndag



Idag har jag bakat supergoda äppel/aprikosbullar......mmmmmmmmmums!
Jag blev riktigt nöjd över detta recept och som jag absolut kommer att
bjuda på till sommaren i mitt café:)

 egenvispad aprikos/äppel fyllning med en knäckig smak
                               


Till middag denna söndag en krämig risotto med grillade champinjoner
och ett tomat och rödlöksbröd.....en nötig olivolja....kan det bli bättre?:)



Musik är även det ett av mina stora intressen......de som ser min skivsamling höjer en del på ögonbrynen

då här finns det mesta. DOCK! inte dansbandsmusik och country......vilket

framkallar en svår allergi;)

Detta en favorit , speciellt spår 5: Stop, Ane Brun feat. Liv Widell

Köp den om ni inte redan har den;)

Ha en skön söndag!
/Marianne


RSS 2.0
Matbloggstoppen