Buffé med Rawfood 4/12 Anmälan senast 2/12



Rawfood är helvegetarisk kost gjord på grönsaker,frukt,bär
nötter, frön,örter
Maten tillagas bara strax över 40 grader, allt för att bevara alla näringsämnen.

Nu har ni återigen chansen att komma och smaka läckra maträtter
och att få mer kunskap om vad Rawfood är och dess positiva hälsoeffekter.

Buffén serveras 18.30 och priset är 200 kr/person.
Anmälan på tel: 0929- 311 22 eller mail: info@egenvispat.se

Senast tors. 2/12 vill jag ha er anmälan:)

/Marianne

Till tonerna av Nina Simone....................



Igår lagade jag och Caroline en supergod vegetarisk middag med inslag
av rawfood och till dessert en chokladkaka som kan liknas vid fondant
och som är " to die for":)

Grönsaker: morötter,paprika, zuccini, körsbärstomater

Snabbt smörslungade tillsammans med vitlök och ramslök.

Broccoliknyten med en mild potatiscreme och en avokadoröra med smak

av svartpeppar och citron.

Kombinationen här är smaker som är milda och smälter i munnen.

Blomkålen är rå och marinerad med citron,olivolja,algkrydda och svarta sesamfrön


Denna chokladdröm med en topping av saffranstryffel avnjöt vi i
gamla 50-talsfåtöljer framför kakelugnen. En rykande kopp starkt kaffe och tonerna
av Nina Simone på stereon.

Ha nu en bra helg alla!:)

/Marianne


Kallt idag......brrrrrrrrrrrrrrrrrr



Brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.............................idag har det varit kallt
och ännu kallare ska det visst bli:(
Tur att vi fått igång kakelugnen. Det blir helt klart en annan mysfaktor:)



Den här kakelugnen har ett värmeskåp i mitten och det är lite ovanligt.
Huset byggdes som gästgiveri och där denna står var det matsal, så
jag antar att det förvarats en och annan gryta eller soppterrin här
för varmhållning:)

Har varit ute med dogsen mellan varven och min nyinköpta mössa
kom väl till pass.
När jag kom in efter en frisk prommis gjorde jag detta mellis:



Varm choklad med vispgrädde och en stapel med pepparkakor och ädelost.
Gott gott!;)



Fikonchutney är inte dumt till detta heller kan jag säga.



Himlen var så vacker idag men jag lyckades inte riktigt fånga alla färger.

Imorgon blir det en serie med vegetariska recept.
Missa inte det:)

/Marianne


Exklusivt kinesiskt te..............i Bredsel! ;)



Jajemensan det är i Bredsel det händer!;) Bredsel är en fantastisk by med trevliga och
företagssamma människor. Jag är imponerad över påhittighet av olika arrangemang och
en stark och engagerad byaförening.
De har en egen blogg: www.bredsel.blogg.se

Jag kan som egenföretagare i denna trivsamma by nu även meddela att man kan provsmaka på
fantastiskt exklusivt kinesiskt te hos mig på Egenvispat.
Varför inte boka in en te-provningskväll?



Detta är ett blommande te som heter Purple Pagoda.
Den handknutna tebollen består av en krans med vita jasminblommor
runt en lila globemaranth- blomma.
Det är ett grönt te och har en angenäm jasminsmak.



Vackert eller hur



Jag beställer mina produkter genom Gröna Teimporten .
Ett företag som specialiserat sig på kinesiskt te och noga valt ut sitt sortiment
med hög kvalité och exklusivitet.

Välkomna att provsmaka:)

/Marianne

Imorgon Stockholm........................



Imorgon är det flyget till Stockholm som gäller:)
Stresshantering är ämnet för dessa utbildningsdagar.
När jag kommer hem är det middag bokad på egenvispat så då blir
det att fixa och göra iordning allt.........utan att stressa förståss;)

Ha nu en bra vecka alla och ni får bilder på delikatesser till helgen.



/Marianne


Godis med hälsofaktor;)



Godis med Hälsofaktor! Rawfood godis. Kan det bli bättre!?

Njut nu av godsakerna . Var kan man få tag på dessa?
Jo, förståss hos EGENVISPAT:)



Min variant av marmeladkulor men helt ekologiskt, bara rena råvaror
helt utan socker.



Lakrits.......mmmmmmmmmmmmmmmmmm



Tänkte väl att ni ville ha en bild till...................................



........och en till.............................................................



Raw kakaotryffel





Lyxiga bitar med bovete

 Här en bild på min hjälpreda i köket:)
Jag och Carro har haft innerligt skoj medan vi hackat, mixat och provsmakat oss fram.
Vilken tur att det är nyttigt godis;)




Nu blir det en Tv-kväll. Igår var jag och dottern på genrepet till Idol i Luleå.
Kul att se det hela live:)

Ha en mysig kväll nu alla :)

/Marianne

Grönt Superfood och vetebullsgrissini;)


Ett mixat inlägg......hm..........:)
Jo, Spirulina är mitt tips idag . Ett nyttigt superfood!
Lite speciellt i smaken men gott tillsammans med frukt i en smoothie.


Reneé Voltaries produkter är något jag verkligen gillar och här har ni receptet
på hennes Spirulina-lassi. Jag brukar använda olika frukter och istället för
kanel blir det jättegott med ingefära som smaksättning.


Sen tvära kast över till..................................................................



Vetebullsgrissini!

Testa att av en vetebulldeg göra grissini istället och låt dom torka
i ugnen ca en timme på svag värme , eller i eftervärmen tills de
blir knapriga.
Supergott till kaffet, nyponsoppan, desserten:)

I dessa har jag kanel,socker,vaniljsocker



Ha en bra kväll!
/Marianne

En älgstek ,två varianter:)



Här är det älgskav i sås med smak av vinbärsgelé och mycket svartpeppar.
Vårrulledeg som jag i tidigare inlägg pratat varmt om. Lätt och enkel att använda
och gör en rätt lite festligare.
Här är de fyllda med bulgur och hela lingon.



Här har jag skurit älgstek i tjocka skivor och bankat dom möra.
Lägg en skiva rökt skinka på varje  köttbit och rejält med riven ost.
Vänd varje köttbit i grovt mortlade enbär,svartpeppar och färsk timjan.
Liiite salt,(skinkan är salt)
Såsen är en vanlig brunsås men smaksatt med lite grov senap.
Servera med lingonsylt och råstekt potatis.

Hoppas ni fick lite  tips nu älgjägare;)

/Marianne

Länge sen sist.... / Honungsmelonfrittata...mmmmmm



Halloj på er kära läsare:) Fyra dagar och ingen uppdatering...hm.....
Men nu får ni här ett recept ni bara måste prova.

Honungsmelonfrittata:

Blanda ihop följande ingr.

6 st ägg , 2 dl matlagn. grädde, salt, peppar, chiliflakes, cayennepeppar
2 dl riven ost av mild typ och sist 1 pkt fetaost


Tärna en halv honungsmelon
ca 6st champinjoner skivade
1 påse spenatblad

Fräs detta i en klick smör och salta försiktigt
Häll sedan på äggblandningen och låt steka tills det tagit ihop
i botten på stekpannan, sätt den sedan under grillgaller i ugnen ca 10 min.

Servera med en sallad och njut. Oväntat gott kan jag påstå och en festlig
vegetarisk rätt.


Det får bli ett längre inlägg senare;)
/Marianne

RSS 2.0
Matbloggstoppen