En älgstek ,två varianter:)



Här är det älgskav i sås med smak av vinbärsgelé och mycket svartpeppar.
Vårrulledeg som jag i tidigare inlägg pratat varmt om. Lätt och enkel att använda
och gör en rätt lite festligare.
Här är de fyllda med bulgur och hela lingon.



Här har jag skurit älgstek i tjocka skivor och bankat dom möra.
Lägg en skiva rökt skinka på varje  köttbit och rejält med riven ost.
Vänd varje köttbit i grovt mortlade enbär,svartpeppar och färsk timjan.
Liiite salt,(skinkan är salt)
Såsen är en vanlig brunsås men smaksatt med lite grov senap.
Servera med lingonsylt och råstekt potatis.

Hoppas ni fick lite  tips nu älgjägare;)

/Marianne

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Matbloggstoppen