Hej hopp........ny arbetsdag på egenvispat:)



Kul när det ser ut såhär på brickorna:)



Kakor



Fudgekaka..........god till tusen.....bakar den imorgon också:)



Vädret har verkligen varit varierande idag. Regn och sol.....lite åska
och strömlöst för en kort stund.

Tja.....nu är det hem och vila lite och sätta trötta fötter i ett fotbad;)

/Marianne

Måndagar stängt, tis-sön 11-19

Vad roligt att så många kommit till oss i helgen och fikat:)

Det har varit fullt upp och superkul.
Jag kommer alltså att ha stängt måndagar här framöver för kontorsarbete
men tis-sön har jag öppet 11-19

På tisdag finns massor med nyheter här på cafeét , även ett större sortiment biscotti
och snackskex.
Kexen är ruskigt goda med en bit ädelost:)



Välkomna på tisdag att smaka nya bakverk....egenvispade förståss!

Tack för en trevlig helg alla kunder
/Marianne


Idag och söndag öppet 11-19 .Måndag -stängt



Rapport från egenvispat:)
Sitter just nu med en kopp kaffe och kl är 7.30. Vädret ser liiiite mulet ut
men vi hoppas förståss att det ska bli som igår. Alla Midsommarfirare runt
Storforsen måste ha varit nöjda i alla fall:)
Idag  och på söndag har jag öppet som vanligt 11-19 men däremot måndag 28/6 har jag stängt.
Måndagar får i fortsättningen bli en kontorsdag:)
Detta pga. en del saker som ska fixas, papper att gå igenom osv...osv....


Ha en fortsatt trevlig lördag. Misstänker att många är lite trötta idag;)


Hm....så var även jag men har nu rättat mig( trodde det var söndag idag:)

/Marianne

Midsommar på egenvispat:) Laddat med godsaker



Varför inte ta en Midsommarfika på café egenvispat.
Midsommarafton har vi öppet 11.00- 20.00

Jag har laddat med en massa godsaker. Smarriga smörgåsar
och bakelser,kakor,tårtor;)

Jag har även bakat gluten och laktosfria alternativ.



Sitt på vår veranda och njut av bruset från Storforsen och utsikten.




Varmt Välkomna

/Marianne

Celebert besök på café egenvispat



Idag har vi haft besök av Aina Karlsson.
Denna fantastiskt glada och positiva dam som gav oss förtroendet
att vidare förvalta detta underbara hus.

Tack Aina



/Marianne

En del av dagens bakverk:)

Här kommer lite bilder på vad bakades idag.
Jag har ett gäng biscottis i ugnen, så det doftar mandel i hela caféet.



Hjortron! Det är grejer det.


Tryffelkaka blir nog stående på menyn:)



Chokladbollar....men på specialvis förståss.

Ha en bra kväll!
/Marianne

Rapport från caféet



Är det någon som har lust att jobba på egenvispat?
Maila mig om du är intresserad på dmu14@yahoo.se

Jag kommer att behöva personal till mitten av augusti.

/Marianne

Oj!:)

Oj, vad många läsare ni är av min blogg, KUL!:) 120 personer idag!
Jag ber om ursäkt för att jag inte haft tid att fresta er med bilder idag
men det är fullt upp:)
Jag återkommer med bilder imorgon och senaste rapport från egenvispat.
Ska bjuda er på ett recept på Carolinekaka.

Tack för trevliga besök i mitt café

/Marianne

Lite av vad egenvispat bjuder på idag;)

Här på bloggen kan ni få lite tips på vad som finns i vårt café.
Jag kommer att variera ganska mycket så alla fikasugna håll koll
på bloggen:)



cupcakes och husets pralin



Tryffeltårtor



Tack alla som tittat in till egenvispat idag och tagit en fika:)
Hm...........och haft överseende med att det är första dagen hahaha......

/Marianne  

Idag öppnar vi café egenvispat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



Bara ett snabbt inlägg:) Jag bakar för fullt!
Återkommer med mera under dagen.

Varmt Välkomna:)

/Marianne

Idag äter vi tårta av en speciell anledning;)



Idag ska vi äta en tårta som består av 7-lager!!!!!!!!!!!!godsaker:)
Anledningen till detta är att duktige svärsonen Tommy fyller år:)

 Här i hårt arbete med målarbestyr

GRATTIS TOMMY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!





/Marianne

Vegetarian cuisine



Jag uppskattar en god köttbit men äter lika gärna och gillar mycket det vegetariska köket
vegan och Raw food.
Här är basen en god zuccinipasta.

Till 2 pers: Hyvla en zuccini i tunna remsor( som pasta)
                Gör en marinad på 3 msk olivolja;  1 msk vinäger
                finhackad persilja, gräslök, finhackad rödlök
                malda sesamfrön, hela pinjenötter
                Skiva 4 champinjoner tunnt ,marinera tills. med zuccinin

Till detta  serverar jag här en coleslaw på vitkål,morötter,
  cashewnötter, havregrädde som vispats lite, rör ihop allt.


/Marianne

Vitaminkick i form av Raw food drink



Här en riktig vitaminkick i form av en Raw-food drink:)

Jättegott!!!!!!!!Jättenyttigt!!!!!!!!!!!!!!!!!;)

Allt som ska i för 2 pers. ser ni här på bilden. Mixa tillsammans med ett glas vatten
och lite krossad is.



Avokado, banan, frysta björnbär, ca 1 msk solrosfrön, 2 msk linfrön
körsbär, torkade tranbär, bladpersilja, vattenmelon, nektarin


Efter denna vitaminchock.........ska jag iväg och fortsätta med cafébestyr:)
Ha en bra fredag !
/Marianne

Nöjesmetropolen Bredsel..............:)



Det hände saker i Bredsel på 40-50 talet. Tidigare ägare av huset jag nu
öppnar café i var riktiga festfixare. Många av den tidens storheter bodde även i huset
under sin vistelse i Bredsel. Hm........tror jag siktar på Alcazar;)



Thore Ehrlings orkester





Häftigt pris eller hur?:)



Detta var ngr. av tjänsterna och varor man kunde handla hos Bredsels
Gästgifveri i början av 1900-talet.
Dock inget jag själv kommer att erbjuda:)............fast ni kan ju få skjuts
av maken om ni behöver hahaha............(Granlunds buss)

Ha en bra dag!
/Marianne

Älgkalvfilé& pasta i enbärs/timjan gräddsås, gratinerad med västerbottensost



Denna rätt smakade heeeeelt underbart!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:)
Synd för er att jag inte har matservering eller hur!? haha............
Älgkalvfilé i en gräddig sås med mycket smak av enbär och timjan
Innan servering ordentligt med riven västerbottensost och ngr. minuter
under grill.

( Älgjägare som vill ha receptet får höra av sig;)

Servera en fruktig sallad till med en yoghurt dressing


Idag har jag varit på en reklambyrå och fixat med etiketter osv..
Mina egna biscottis och snackskex kommer man att kunna köpa i tjusiga förpackningar
Ni ska få se hur dessa ser ut sen.

Ha en bra dag alla:)
/Marianne

Sourcremebröd med laxröra , laktosfri tårta



Maken bygger på köket idag så jag provbakar lite matbröd. Detta är
ett sourcreme bröd med linfrön, havregryn. I brödet en laxröra och ganska
kryddiga salladsblad.
Smaken kan bli liiiiite syrligare så jag testar mig fram.
När jag drar igång med café egenvispat kan man be om mina recept där.
I slutet av sommaren kommer alla recept jag gjort och använt mig av
átt finnas i ett litet häfte:)

Här kommer en helt laktosfri tårta med enbart färska bär och havreprodukter



/Marianne

Grillad fläskfilé med...................en massa godsaker:)



Grillad fläskfilé med en klick gorgonzola på som får smälta ner sådär
lagom mmmmmmmmmmmmmm................................
Klyftpotatis  (Jag låter skalet vara kvar, bara man skrubbar potatisen ordentligt)
En banan och avokadosalsa: 1 banan tärnad
                                          1 avokado tärnad
                                         citronsaft,olivolja, rödvinsvinäger (efter smak)
                                          svartpeppar,liiiiite fruktsocker, salt
Grillad majskolv, inga konstigheter den är bara grillad och med liiite smör på varje.

Såsen till är enkel och jättegod: 1 dl sweet chilisauce
                                               1 dl tacosås hot
                                               2 dl creme fraiche
                                               peppar& salt

 

Arbetet med mitt café kanske ni undrar över?. Jo, jag återkommer med mer info imorgon:)

Ha en bra fredagkväll!

/M


Iväg och jobba................

Ska strax iväg och bära, fixa,städa osv..........
Dagarna bara rinner iväg och man känner en viss tidspress.
Det är bara att hålla tummarna att allt vi ska ha finns på lager.

Äta måste man ju i alla fall och jag återkommer med nåt lagat senare:)

/M

Pizza med mycket smak:)



Här kommer en pizza med en tomatsås med ett riktigt sting:)
På har jag kyckling och skinka, cheddarost och västerbottensost.
Jag gjorde en storsluring med fetaoströra här en dag och det var
riktigt gott att ha som tillbehör.

Till 2 pizzor: 25 g jäst
                  2 dl ljummet vatten
                  1 msk matlagningsyoghurt
                  4 msk olivolja
                  lite flingsalt
                  Specialvetemjöl tills degen tar ihop( ska vara lös)
Jäs degen 40 min

Tomatsås: 1 pkt passerade tomater
                färsk basilika finhackad
                färsk timjan finhackad
                svartpeppar, chiliflakes
                jalapeno ca 4 st finhackade
                salt ,socker
koka i ca 40  min

Jag har stekt kycklingfilé i grillpanna och strimlat tunna
skivor. Lite rökt skinka.

Grädda 250-270 grader ca 10 min

 Maken i arbete med att riva ut det sista i köket
Nu är det bara bygga upp ett nytt kök!!!!!!!!!!!!!!!!

/M

Haha....vissa inlägg........

Vissa inlägg blir inte långvariga här på bloggen ,som exempelvis bilder på mig själv hahaha....
Där får ni vara snabba om ni ska hinna med:)
Jag uppdaterar i em. då det blir nåt med kyckling........kanske nåt litet till kaffet!?

/Marianne


RSS 2.0
Matbloggstoppen