Kastar in en god dessert också;) Oststicks med hjortronsylt
MILDA MAKTER!! om ni bara kunde smaka:)
Det här är en superenkel,supersmarrig dessert.........och såhär gör du:
Skiva ost och lägg i lager ovanpå varann tills det blir ca 2 cm. Skär sedan i sticks.
(lager på lager ger en bättre smältegenskap än att bara skära en ostbit i stavar)
Panera sedan i mjöl+ägg+ströbröd blandat med finmalet råsocker (mortla sockret)
Stek i smör tills osten börjar smälta ut lite. Servera genast med riktigt kall
hjortronsylt.
Jag har använt Gouda ost som är mild och mjuk i smaken.
/Marianne
Krämig kycklingpasta med mozarellatoast
Har varit till Stockholm en sväng i veckan på utbildning, därav den dåliga
uppdateringen:)
Här får ni receptet på en god och krämig pastarätt.
Jag har stekt kyckling,spenat och haricot verts
tillsatt en brk lätt cremé fraiche och vatten.......annars blir
såsen för syrlig, sedan hönsbuljong och en skvätt vitt vin, lite citron
Koka upp och red med maizena om det behövs, smaka av med salt o peppar.
Mozarellatoasten är förrostade brödskivor, ett rejält lager mozarella
som får smälta ner som ett täcke över brödet en stund under grillgallret:)
Jag har smaksatt med cayennepeppar och chiliflakes så det blir lite drag
i smaken;)
Ha nu en riktigt skön helg kära bloggläsare:)
Kolla in nu på min gröna blogg där jag samlar goda vego/raw rätter
www.egenvispatgoesgreen.blogg.se
/Marianne
Forts. Såhär blev det :)
Såhär blev det!:) Jag gjorde en lövbiff på planka, fylld med parmaskinka
och västerbottensost, panerade och vill man se mer exakt så finns det ett tidigare
recept här i bloggen på Cordon bleu under middagstips:)
Potatismoset är klassiskt.........kokat potatis, mjölk och smör, äggulor
salt, peppar men har satt i rätt mkt hackad persilja
Majonäsen på toppen smakar mkt dragon och persilja
Majonäs: 1 äggula
1 tsk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
1 msk torkad dragon
rejält med hackad persila
Ca 4 dl rapsolja
salt & peppar
Vispa med elvisp så går det snabbt och smidigt.
Jag gjorde även min vitvinssås som passade bra även till nötkött:)
Jo, jag tror det uppskattades:)
/Marianne OBS!! Glöm inte bort: www.egenvispatgoesgreen.blogg.se
Här är det något på gång;)
Plankorna är oljade och det fantiseras och matkreatören inom mig ler:)
Ska bjuda mina gäster på nåt extra hoppas jag...................................se
det färdiga resultatet i nästa inlägg:)
Hahahahahah............vilken cliffhanger eller hur;)
Håll koll! :)
/Marianne
Dragonvitvinssås recept på begäran:)....varsågod!
Mina middagsgäster frågade efter recept på min dragonvitvinssås så
här kommer det:)
Dragonvitvinssås:
60 g smör
Riv 1 1/2 scharlottenlök superfint så att när såsen kokar upp smälter löken liksom bara in.
2 tsk dragon (torkad)
1 l hönsbuljong ( eller grönsaks)
11/2 dl vitt vin
3 dl matlagningsgrädde
maizena för att reda av
salt och peppar
fräs lök och dragon i smöret, häll på vinet och låt det ånga rejält innan du
häller på grädde. Låt koka upp, red av och smaksätt ytterligare med salt och peppar.
Jag brukar även sätta i krossad grönpeppar och rosépeppar.
Glöm nu inte att gå in på min gröna blogg som uppdateras dagligen med gröna smarriga
recept. Lite tips och råd och annat
Klicka på länken här ....och du är där;) : www.egenvispatgoesgreen.blogg.se
/Marianne
Egenvispats tryffelkaka Mmmmmmmmmmmums;)
En bit av denna otroligt mäktiga, goda, lyxiga , chokladiga kaka och man är
nöjd ett bra tag. Den här kakan gjorde jag nog två- tre stycken av varje dag
i sommar på caféet. Den kaka som sålde allra mest.
Här bjuder jag på receptet:
200 g smält smör
4 ägg
4 dl socker
1 dl ljus sirap
1 tsk org. vaniljpulver
3 dl spec. vetemjöl
2 dl kakao
1/2 dl rawkakao
en nypa flingsalt
Gräddas i 27 min 175 grader ( sätt i form med löstagbar kant)
Tryffel:
Koka 1 dl socker+1/2 dl sirap+2dl grädde
häll över 300 g mörk 70%choklad
när chokladen smält rör du i 100 g rumsvarmt smör
Smaksättning ca 3 msk smörkola likör
Glöm nu inte att gå in på: www.egenvispatgoesgreen.blogg.se
/Marianne
Kolla in min nya blogg: egenvispat goes green:)
Ny utsikt från mitt köksfönster:)
Med utsikt över Storforsen från köksfönstret här framöver:)
Efter en fantastisk sommar med trevliga och positiva besök, nya bekantskaper,
erfarenhet som bröllopsfixare, trevliga och glada matgäster i höst och vinter
så stänger jag ner egenvispat som företag och lägger den delen på is.
En del av mina gäster som jag samtalade med i sommar vet att jag planerade en
andra del i mitt företagande.
Jag räknade kallt med att köra båda delarna men efter att jag påbörjat mina
utbildningar så ser jag tydligt var mitt engagemang finns.
Jag har mycket på gång och skaffar ny spännande kunskap inom mina
intresseområden.
En ny blogg är på gång med enbart Rawfood och vegetarisk mat. Länk till
den sidan får ni i slutet på nästa vecka:)
Där kommer löpande info. om vad jag gör och kommer att kunna erbjuda som företag.
Den här bloggen får ligga kvar ett år framåt som en receptbank och möjligen
att den uppdateras mellan varven;)
Avslutar detta inlägg med recept på mina semlor och jag lovar alla er som undrat
och frågat om egenvispats tryffelkaka att jag kommer att ge er receptet här
inom kort;)........................Håll utkik:)
Semlor: 50 g jäst
5 dl mjölk
1 dl socker
1 msk ljus sirap
2 ägg
1 1/2 tsk bakpulver
1 tsk salt
Spec. vetemjöl tills degen tar ihop. Gärna lite lös.
Låt jäsa 45 min. Forma runda bullar....jäs 40 min
Pensla med ägg och grädda 8-10 min 225 grader.
Fyllning: kör mandel, mjölk och mandelmassa
en nypa vaniljsocker i mixer till en slät krämig massa.
Ha det gott;)
Kram /Marianne
Återkommer med länk till ny blogg:)