Egenvispats tryffelkaka Mmmmmmmmmmmums;)
En bit av denna otroligt mäktiga, goda, lyxiga , chokladiga kaka och man är
nöjd ett bra tag. Den här kakan gjorde jag nog två- tre stycken av varje dag
i sommar på caféet. Den kaka som sålde allra mest.
Här bjuder jag på receptet:
200 g smält smör
4 ägg
4 dl socker
1 dl ljus sirap
1 tsk org. vaniljpulver
3 dl spec. vetemjöl
2 dl kakao
1/2 dl rawkakao
en nypa flingsalt
Gräddas i 27 min 175 grader ( sätt i form med löstagbar kant)
Tryffel:
Koka 1 dl socker+1/2 dl sirap+2dl grädde
häll över 300 g mörk 70%choklad
när chokladen smält rör du i 100 g rumsvarmt smör
Smaksättning ca 3 msk smörkola likör
Glöm nu inte att gå in på: www.egenvispatgoesgreen.blogg.se
/Marianne
Kommentarer
Postat av: Anneli Lindbäck
Kungligt god! Tack för receptet =)
Trackback