V. 2: Tranbärsbröd till frukosten , soppan eller...istället för bulle;)



Jag hittade ett recept på ett mjölkpaket som jag förståss gjort om lite.

1 dl torkade tranbär
1/2 dl torkade aprikoser
1 dl solrosfrön
Detta tillsammans med 1 1/2 dl ljummet vatten ca 20 min.

Rör ut 25 g jäst med 3dl mellanmjölk
Blanda ihop med tranbärsröran

Tillsätt lite salt  sedan hälften ljust siktat dinkelmjöl
hälften grahamsmjöl och 1 dl havregryn.
( skriver inga mått här, men degen ska inte vara så hård
Kanske ca 8-10 dl sammanlagt)

Låt jäsa i 30 min. Forma bullar och jäs 30 min till.
Grädda i 225 grader ca 12-15 min
Blir ca 10st.


Ett litet TV-tips jag måste ge alla matintresserade är ju
MasterChef USA med Gordon Ramsay som går nu på 3:an.
Jag sitter klistrad:)

Jag vill bara passa på att säga att ni får jättegärna skriva nån kommentar.
Ser att ni är många som läser min blogg och det är alltid kul att få lite feedback.
Jag kommer under våren att utbilda mig till Rawfoodcoach/chef och fortsätter mitt
pendlande till Stockholm. Vill ni ha mer recept med Rawfood eller vego....skriv
gärna och berätta eller maila.

/Marianne




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Matbloggstoppen