Middagstips: Kinamat ( friterad kyckling med sötsur sås)

Kinamat är väl perfekt såhär en fredag:) Gott,gott,gott!!!!!!!!!!!
Många är liiiite rädda för att fritera , men jag kallar det för spänning i köket;)
Skämt åsido så är det inte så krångligt som man kan tro. Slå av köksfläkten
ha ett lock i beredskap och håll koll så att inte oljan börjar ryka.
Jag har ingen temp heller utan brukar kasta i en bit fralla och kolla så att den blir gyllene.
Då är det dags att fritera:)
Att röra ihop en frityrmix är ingen konst och denna blir krispig och god
Frityrmix: 5 msk maizena
1 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 1/2 dl vatten
1 tsk salt
2 msk rapsolja
Vispa ihop allt utom oljan och låt det svälla i 30 min. Precis innan du ska
fritera tillsätter du oljan.
Tänk på att kycklingen ska vara noga avtorkad innan du sätter den i frityrsmeten.
En fantastiskt god sötsur sås: 2 dl vatten
2 msk rödvinsvinäger
2 msk ketchup
1 msk japansk soya
2 msk socker
1 brk ananas i skivor( både spadet och skivad ananas)
1 dl sweet chili sauce
1 msk potatismjöl+ 3 msk vatten
Koka upp allt och rör sist i potatismjölsblandningen.
Servera med jasminris och en sallad.
Tror faktiskt att jag nästa vecka ska bjuda på ett tema runt asiatisk mat, hm...................
vi får se vad det blir:)
Ha en bra fredag!
Kommentarer
Trackback