Middagstips: Kinamat ( friterad kyckling med sötsur sås)



Kinamat är väl perfekt såhär en fredag:) Gott,gott,gott!!!!!!!!!!!
Många är liiiite rädda för att fritera , men jag kallar det för spänning i köket;)
Skämt åsido så är det inte så krångligt som man kan tro. Slå av köksfläkten
ha ett lock i beredskap och håll koll så att inte oljan börjar ryka.

Jag har ingen temp heller utan brukar kasta i en bit fralla och kolla så att den blir gyllene.
Då är det dags att fritera:)

Att röra ihop en frityrmix är ingen konst och denna blir krispig och god

Frityrmix: 5 msk maizena
               1 1/2 dl vetemjöl
               2 tsk bakpulver
               2 1/2 dl vatten
               1 tsk salt
               2 msk rapsolja
Vispa ihop allt utom oljan och låt det svälla i 30 min. Precis innan du ska
fritera tillsätter du oljan.
Tänk på att kycklingen ska vara noga avtorkad innan du sätter den i frityrsmeten.

En fantastiskt god sötsur sås:  2 dl vatten
                                            2 msk rödvinsvinäger
                                            2 msk ketchup
                                            1 msk japansk soya
                                            2 msk socker
                                            1 brk ananas i skivor( både spadet och skivad ananas)
                                            1 dl sweet chili sauce
                                            1 msk potatismjöl+ 3 msk vatten

Koka upp allt och rör sist i potatismjölsblandningen.

Servera med jasminris och en sallad.

Tror faktiskt att jag nästa vecka ska bjuda på ett tema runt asiatisk mat, hm...................
vi får se vad det blir:)

Ha en bra fredag!
                       

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Matbloggstoppen