Chokladpralin: Caffe' Espresso



En godsak att njuta av till en kopp starkt kaffe:)
Naturligtvis blir pralinen lyxigare ju finare choklad du använder.
Är du nybörjare på pralinfronten och inte vill lägga ut alltför stora summor
på choklad , går det bra att använda Marabous choklad.
Använd däremot ALDRIG choklad med block........framför till praliner.
Jag har rullat pralinerna i en vit choklad och bara spritsat lite mörk choklad över.


180 g mörk choklad
50 g smör
50 g grädde
1 tsk glykos ( finns på apoteket)

Hacka chokladen fint, koka upp grädde,glykos och smör, häll över chokladen
och rör till en jämn choklad smet. Tillsätt kaffelikör eller nån annan likör du gillar.
Låt stelna i kyl och rulla sen till tryfflar, smält vit choklad och doppa eller rulla pralinerna i

 /Marianne

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Matbloggstoppen