Hälsorecept v.1: Sötpotatis,Serranoskinka,coleslaw



Dagens middagstips är: Serranoskinka, ugnsbakad sötpotatis
                                 mager coleslaw , spenatblad och en tunn skiva
                                 med ädelost.

Coleslaw: finriven vitkål, finskuret äpple lite lätt- majonäs
               och lätt- yoghurt, salt och peppar. Rör ihop allt
               och låt stå en stund innan servering



Jag gillar sötpotatis såväl i mat som i desserter. Den är rik på
betakaroten och en riktigt bra antioxidantkälla.
Hudens vän sägs det:)
Här har jag bara vänt den i lite olivolja och rostat i ugn på 225 grader.
Lite flingsalt som krydda.



En tunn skiva ädelost sätter piff.


Idag har det varit bistert  kallt ute , -30 och i samförstånd med dogsen så blev
det en lite kortare  prommissträcka idag. Hoppas på mildare väder:(

/Marianne


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Matbloggstoppen