Hälsorecept v.1: Älgkött på två olika sätt:)
Älgkött är magert och hälsosamt innehåller faktiskt mycket omega-3.
Det är även rikt på järn och zink som är viktiga mineraler.
Jag äter inte rött kött ofta men när jag gör det blir det älgkött/renkött
Här har jag brynt en älgstek och fyllt den med:
finhackad purjolök/gul lök
äpple, fikon
en mager riven ost
Sedan bakat in den i ett smördegsark. Serverar den med en quinoasallad
och rejält med machesallad
Här en annan rätt med älgkött med en liten orientalisk ton:)
Jag har strimlat älgstek och låtit den marinera i Teriyaki marinad, wokat i olivolja, tillsatt finstrimlad purjolök
och sockerärtor. Såsen är lite sambal oelek , soya sås och vatten.
Red av med maizena för att få den lite tjockare.
Servera med nudlar.
/Marianne
Kommentarer
Trackback