Fredagsmys: köttfärsröra med tortilla & rödbetschips, nybakad kryddig focaccia
Enkelt och gott!:)
Köttfärsen jag använt är älgköttfärs, (ett lite magrare alternativ än vanlig nötfärs )
Det är ca 500 g älgköttfärs
1 påse tacokrydda
3 msk sweet soya sauce
1/2 kalvbuljongtärning
1 pkt passerade tomater
lite chiliflakes, svartpeppar
Servera med tortillachips och rödbetschips, lite sallad och en stor bit focaccia som kommer här:
FOCACCIA:
25 g jäst
6 dl vatten
2 nypor flingsalt
4 msk olivolja
ca 8 1/2 dl dinkellmjöl (siktat)
Blanda ihop degen och låt den jäsa 1 timme. Häll sedan upp den i oljad långpanna
Låt jäsa 40 min. Gör under tiden röran som ska vara i :
1 kruka Bladpersilja
1 kruka gräslök
ngr spenatblad
1 dl olivolja
1 påse grekisk salladskrydda
1 kruka rosmarin ( att trycka ner kvistar) Gör gropar i degen och fyll med röran, tryck sedan i rosmarinkvistar
Grädda i ca 20 minuter på 225 grader.
Ha en trevlig helg alla!;)
/M