Hjortronbakelse



Hjortron är verkligen ett favoritbär hemma hos oss och inget slår hjortronsylt
som är hemmagjord. Inga tillsatser eller äppelmos i den sylten!

Här får ni receptet på denna bakelse som verkligen smälter i munnen;)
Har ni inte hjortron kan man ju förståss göra den med andra bär eller frukt
men om det slår hjortron....hm.......Näääääääääe!!!!!

Gör en rulltårtssmet: 3 ägg vispas med 1 dl socker
                               vitt och pösigt ska det bli.
                       Blanda 2 dl mjöl och 1 tsk bakpulver
                       Sikta i detta i äggsmeten, tillsätt 1/2 dl kokande vatten

 Häll ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och grädda
ca 6 min i 225 grader. Håll koll för det kan vara väldigt olika mellan ugnar.
 Fyllningen är alltså hjortronsylt och vispad grädde

Rulla ihop rulltårtan:) Skär ganska hyfsat tjocka bitar och skär en rand av marsipan

och lägg runt bakelsen. Vispa sedan grädde och spritsa eller klicka på , ngr. hjortron

som dekoration.

Tips!!! Jag brukar sätta ngr. msk vatten i grädden när jag vispar den, den blir luftig
och lättt, smakar inte så kompakt.



/ Marianne




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Matbloggstoppen