Vegetariska veckan, tisdag: Vårrullar & hjortron/blåbär Tiramisu
Vegetariska vårrullar att dippa i stark sötsur sås och soya. Supergott!!!!
I dessa har jag:
Champinjoner , gul lök, pinjenötter, sesamfrön, bladspenat, vitkål
zuccini , persilja
Finhacka zuccini, champinjoner, strimla vitkålen med osthyvel
stek alla ingredienser i omgångar.
Rosta pinjenötterna och sesamfröna stänk lite vatten på dom under rostningen
och krydda med grillkrydda och salt.
Blanda ihop allt i en stor skål och låt svalna
Ta sedan filodeg och dela hela degarket i 4 delar. Lägg sedan ca en msk fyllning
på varje ark och rulla ihop till vårrullar ( du behöver inte använda smör o pensla arken)
Häll rapsolja i en stekpanna ,ungefär till hälften och fritera vårullarna
ngr. minuter på var sida när oljan blivit nog het.
Jag har ingen temp på oljan utan har bara ett lock i närheten, fläkten avslagen och håller ett
öga på att oljan inte börjar ryka , då får man dra ner tempen.
" Man får inte krångla till det" hahaha.........
timjan melon Färdiga vårrullar oliv & feta sallad
Jag bjuder även på Tiramisu idag vilket smakar gudomligt;)
Här med smak av hjortron och blåbär.
Receptet: 3 äggulor vispas pösigt m 1/2 dl socker
3 äggvitor vispas
3 dl grädde vispas
Ta sedan äggulor o socker som du vispat o blanda i en förp. mascarpone
Vänd sedan i grädde o äggvitor
Ta savoiardikex och doppa i kaffe tills. med nån god likör
lägg i form, varva med hjortronsylt o blåbär, mascarponegrädde Översta lagret pudrar du på kakao och ngr. hjortron
att garnera med.
Allt från mig idag!:) Hoppas ni provar detta nu?
/ Marianne