Vegetariska veckan, tisdag: Vårrullar & hjortron/blåbär Tiramisu



Vegetariska vårrullar att dippa i stark sötsur sås och soya. Supergott!!!!
I dessa har jag:

Champinjoner , gul lök, pinjenötter, sesamfrön, bladspenat, vitkål
zuccini , persilja

Finhacka zuccini, champinjoner, strimla vitkålen med osthyvel
stek alla ingredienser i omgångar.
Rosta pinjenötterna och sesamfröna stänk lite vatten på dom under rostningen
och krydda med grillkrydda och salt.

Blanda ihop allt i en  stor skål och låt svalna

Ta sedan filodeg och dela hela degarket i 4 delar. Lägg sedan ca en msk fyllning
på varje ark och rulla ihop till vårrullar ( du behöver inte använda smör o pensla arken)

Häll rapsolja i en stekpanna ,ungefär till hälften och fritera vårullarna
ngr. minuter på var sida när oljan blivit nog het.

Jag har ingen temp på oljan utan har bara ett lock i närheten, fläkten avslagen och håller ett
öga på att oljan inte börjar ryka , då får man dra ner tempen.
" Man får inte krångla till det" hahaha.........

 
timjan melon                Färdiga vårrullar        oliv & feta sallad





Jag bjuder även på Tiramisu idag vilket smakar gudomligt;)
Här med smak av hjortron och blåbär.

Receptet: 3 äggulor vispas pösigt m 1/2 dl socker
               3 äggvitor vispas
               3 dl grädde vispas

Ta sedan äggulor o socker som du vispat o blanda i en förp. mascarpone
Vänd sedan i grädde o äggvitor

Ta savoiardikex och doppa i kaffe tills. med nån god likör
lägg i form, varva med hjortronsylt o blåbär, mascarponegrädde
 Översta lagret pudrar du på kakao och ngr. hjortron

att garnera med.

Allt från mig idag!:) Hoppas ni provar detta nu?

/ Marianne


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Matbloggstoppen