Raw- choklad dessert



Choklad är gott och nyttigt faktiskt . Visste ni att choklad innehåller små
mängder av humörhöjande fenyletylamin som är en byggsten i dopamin, även
halten av antioxidanter är hög. Bra va!;)

Här har jag gjort en dessert av Raw-cacao. Vanlig kakao som vi köper vanligtvis
är rostad och alltså upphettad, det är även därför den får sin mörka färg.
Här ser ni skillnaden mellan raw- och den som är rostad:



Raw- kakao                                                      rostad kakao




Receptet på min supergoda dessert:

Mängden bestämmer du själv och smaka dig gärna fram:)

Mixa mandel torrt till smulor, tillsätt sedan vatten och ngr. dadlar
Raw- kakao efter smak, lite agavesirap

Mixa detta på hög hastighet och tillsätt vatten så du får en krämig röra.

Vill du ha det mer som en chokladmousse , blötlägg då mandeln
över natten och när du mixat i matberedare tar du sen elvisp och slår in
luft så att det blir en mousse.

Prova gärna med hälften mandel / cashewnötter

Gott, gott!!!!!

Nu blir det en massa Rawfood här på bloggen så håll utkik:)

/Marianne

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Matbloggstoppen