Vegetariska v, fredag: Pizzette & vitkålssallad



Pizzette betyder minipizzor och det smakar bra såhär en fredagkväll
tillsammans med sallad och ett gott glas vin;)
Ofta är det enkla det godaste.
Tomatsåsen har jag låtit koka ihop i en timme. Börjat med att fräsa
en gul lök i olivolja och sedan alla typiska pizza kryddor som:
Oregano
Basilika
Timjan
mejram
Ta det du hittar färskt annars går torkad form också bra.
Sedan häller du på en förp. passerade tomater och två färska finhackade tomater.
Lite socker och salt, vitlök
Låt detta koka som sagt ca 1 timme. Mixa det sedan till en slät tomatsås.

Pizzadegen till ca 10 pizzette:
 50g jäst
 1 dl olivolja
 1 nypa flingsalt
 1 nypa socker
 3 dl ljummet vatten 
 Vetemjöl till en lagom lös konsistens ( liiite kladdig)
Låt jäsa 40 min under bakduk

Dela sedan degen i 10 små bollar, platta ut och sätt på en plåt
med bakplåtspapper. Sätt en rejäl sked tomatsås och in i ugnen på 250 grader.

ca 10-15 min. Grilla under tiden halloumi i tunna skivor. ( i grillpanna)

Lägg ngr skivor halloumi på varje pizzette och ringla lite olivolja över, nymalen svartpeppar

Servera med Vitkålssallad som du ser och får receptet på här:



Vitkålssallad: 1 salladshuvud
                    1 rödlök

Strimla och lägg i en skål  Koka upp: 1 1/2 dl rapsolja
                                                      1 1/2 dl vinäger
                                                      2 dl socker

Koka tills sockret löser sig och häll den varma vätskan över salladen.
Låt stå och dra ca 1 timme.

Allt från mig,
Ha en trevlig Valborgs:)
/M


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Matbloggstoppen