Saftig Ricottakaka med smak av citron



En god ricottakaka med smak av syrlig citron. En god avslutning på
ex. en Italieninspirerad middag.

Pajdegen: 2 1/2 dl vetemjöl
               1 dl florsocker
               1 nypa flingsalt
               2 äggulor
               100 g smör
              rivet skal av 1 citron

Fyllning: 350 g ricottaost
             2 msk lemoncurd el aprikosmarmelad
             3 ägg
             1 dl socker
             1 tsk vaniljsocker
             3 msk citronsaft

Gör pajskalet i matberedare, låt vila i kyl ca 30 min. Kavla ut  degen
och klä en form med löstagbar kant. Vispa ihop fyllningen och häll i skalet.
Grädda på 175 grader ca 45 min.
Lägg citronskivor på den färdiga kakan och pudra med florsocker.

Den ska vara helt kall vid servering. Rosta gärna pinjenötter och strö på.

 /M


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Matbloggstoppen