Fredagsmys: köttfärsröra med tortilla & rödbetschips, nybakad kryddig focaccia



 Enkelt och gott!:)

Köttfärsen jag använt är älgköttfärs, (ett lite magrare alternativ än vanlig nötfärs )
Det är ca 500 g älgköttfärs
              1 påse tacokrydda
              3 msk sweet soya sauce
              1/2 kalvbuljongtärning
              1 pkt passerade tomater
              lite chiliflakes, svartpeppar

Servera med tortillachips och rödbetschips, lite sallad och en stor bit focaccia som kommer här:



 FOCACCIA:

25 g jäst
6 dl vatten
2 nypor flingsalt
4 msk olivolja
ca 8 1/2 dl dinkellmjöl (siktat)

Blanda ihop degen och låt den jäsa 1 timme. Häll sedan upp den i oljad långpanna
Låt jäsa 40 min. Gör under tiden röran som ska vara i :
                                                                                 1 kruka Bladpersilja
                                                                                 1 kruka gräslök
                                                                                 ngr spenatblad
                                                                                 1 dl olivolja
                                                                                  1 påse grekisk salladskrydda
                                                                                 1 kruka rosmarin ( att trycka ner kvistar)

 Gör gropar i degen och fyll med röran, tryck sedan i rosmarinkvistar
Grädda i ca 20 minuter på 225 grader.


Ha en trevlig helg alla!;)
/M
            


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Matbloggstoppen