Dag 4 middag: Grekisk böngryta
Middagen blev en gryta inspirerad av en rätt jag såg en gång i en
bok om grekisk mat. Jättegott och helvegetariskt. Ät den som den är
eller servera bulgur/ ris till.
Lite salta pinjenötter är gott att strö över och pressad lime:)
Mitt recept: 1 rödlök
1 pkt ( go green) Kidney bönor
1 pkt blandade bönor ( kidney, vita, borlotti, kikärtor)
1 passerade tomater
1 pkt havregrädde
chiliflakes, svartpeppar, paprikapulver, vitlök( om man vill)
lite grillkrydda, limepeppar
Massor med färsk persilja att strö över och lime klyftor
Börja med att fräsa löken i lite olivolja, sedan bönorna, kryddor , passerade tomater
och havregrädden. Låt småputtra en stund och strö sist över persiljan.
Det här räcker gott till 4-5 pers. En sallad till är också gott.
Min frukost dag 5 består av gröt igen:) Jo jag gillar det faktiskt.......bättre än den
supersmoothin jag testade. Lunchen får bli rester av denna goda böngryta.
Fortsättning följer..................ni ska få en lista över topp 20- mat ( enligt anti-age haha....;)
/M